Enkele successen

Kiwanis Oosterhout steunt zowel Lokale, Nationale als Internationale doelen. Hieronder enkele van onze pareltjes waar wij met veel genoeg onze hulp aan hebben verleend

Haringparty 2017: 2.250,00 € voor Stichting Ambulance Wens

Het is allemaal begonnen met de wens van iemand die aan bed was gebonden en niet lang meer te leven had. Hij wilde graag nog één keer aan de waterkant staan en varen door de Rotterdamse haven…

Haringparty 2017: 2.000,00 € voor Thuis In Centrum Oosterhout

Na een gedegen voorbereiding is er onlangs een ouderinitiatief gestart met als doel een woon- en zorgvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in het centrum van Oosterhout te realiseren.

De Stichting TICO (Thuis in Centrum Oosterhout) is inmiddels opgericht en een pand in het centrum van Oosterhout is aangekocht. In het voorjaar van 2017 is gestart met de verbouwing van het voormalige kantoorpand.

Het is de verwachting dat het TICOhuis in het eerste kwartaal van 2018 open gaat!

Haringparty 2017: 750,00 € voor stichting Dream4kids

Dream4Kids zet zich in voor kinderen die in hun jonge jeugd een ernstig traumatische ervaring hebben gehad, denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Een hele grote doelgroep (gemiddeld wordt in Nederland 1 kind per klas mishandeld) waar wij als enige stichting in Nederland het verschil voor maken. Deze kinderen krijgen, op het juiste moment tijdens hun therapie, een droomdag aangeboden, waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat de effecten zeer groot zijn.

Haring party 2016: 2500,00 € voor Stichting Moedige Moeders

De moeders zetten zich er actief voor in:

• dat hun kinderen worden geholpen van hun verslaving af te komen;
  • dat jongeren die nog geen drugs gebruiken, minder risico lopen om met drugs in aanraking te komen.

Net4Kids

Net4kids steunt en biedt een breed palet aan kinderhulpprojecten op het gebied van onderwijs (primair tot beroeps), gezondheidszorg, opvang van kinderen, voorzieningen als water & energie en integrale zorg.

SOS Kinderdorpen

Elk kind heeft familie nodig.

Stichting Inloophuis Poppy's

Kanker is ingrijpend.

Happy Hippo

Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen.